Pedalez pentru bibliotecă, Satu Mare – 23 aprilie 2013


pedalez1Biblioteca Județeană Satu Mare a dorit ca Ziua Națională a Bibliotecarului, 23 aprilie, să o sărbătorească în mijlocul comunității. Biblioteca este pentru oameni și unește oamenii, așadar sătmărenii au fost invitați să se alăture bibliotecarilor în cursa ”Pedalez pentru bibliotecă”, un eveniment inedit ce a avut ca scop promovarea lecturii, a bibliotecii și a serviciilor oferite de Biblioteca Județeană Satu Mare.

Totodată aici s-au pus bazele unei campanii de colectare de cărți : ”Donează o carte pentru românii din străinătate. O carte donată, o minte luminată!”

         Am lansat invitația de a pedala pentru bibliotecă, membrilor comunității, am avut emoții. Nu știam dacă sătmărenii sunt pregătiți să iasă în stradă pentru biblioteca lor 🙂

          Daaar, la ”evenimentul ciclist al anului” s-au alăturat peste 255 de participanți cu biciclete, cu trotinete și cu role, oameni de toate vârstele, oameni cu sufletul tânăr. Startul a fost dat de domnul Eugen Avram – prefect de Satu Mare. La eveniment ne-au fost alături, au pedalat pentru bibliotecă, domnul Adrian Mihai Ștef – președinte al Consiliului Județean Satu Mare și doamna Marcela Papici – viceprimar.

        S-a pornit din fața Consiliului Județean Satu Mare, am staționat în parcul Grădina Romei și de aici ne-am îndreptat către Biblioteca Județeană Satu Mare unde, pe baza numărului primit la înscriere, cicliștii au fost implicați într-o tombolă cu premii în cărți.

         Ne-au fost alături prieteni, aDSCN0708m câștigat noi prieteni, atmosfera a fost una caldă, participanții erau încântați și entuziasmați și și-au exprimat dorința de a mai pedala și altă dată pentru bibliotecă.

         Mesajul nostru a fost că biblioteca este importantă, că biblioteca este pentru toți, că biblioteca nu înseamnă doar cărți, înseamnă și servicii și evenimente memorabile și că în spatele acestora stă întotdeauna BIBLIOTECARUL.

         Ideea acestui eveniment am preluat-o de la colegii noștri din Polonia, idee despre care am aflat ca urmare DSCN0752a participării la Academia Internațională a Tinerilor Bibliotecari, Ventspils (Letonia), august 2012. Mai multe informații despre ideea polonezilor, proiectul lor găsiți pe www.bicycoollibrary.org.

         Evenimentul s-a bucurat de succes, ne gândim deja la o a doua ediție.

Dragi colegi, vă invit să facem bibliotecile mai vizibile. Haideți să Pedalăm pentru bibliotecă! Haideți să pedalăm la nivel interjudețean și, de ce nu, național!

                    Raluca Istrate, bibliotecar trainer, Biblioteca Județeană Satu Mare

 Fotografii de la eveniment, pe pagina FB a Bibliotecii Judeţene Satu Mare

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.460733267340453.1073741838.272651262815322&type=1

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s