Pagini de lectură… o lume a imaginaţiei la Biblioteca „Aman”


Încă din luna octombrie a acestui an şi având o durabilitate de 6 luni, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova se va desfăşura proiectul „Pagini de lectură la Biblioteca Aman„, proiect realizat de bibliotecar Denisa Adam.

Proiectul se doreşte a fi un portal de cumunicare pentru persoanele vârstnice, un cadru de socializare dar şi de informare. Paricipanţii înscrişi în acest proiect au oportunitatea de a dezbate diverse teme din literatura română, dar şi din cea universală, de a particip la diferite lansări de carte şi programe desfăşurate în cadrul bibliotecii noastre, de a viziona diferite expoziţii de carte şi materiale audio-video, de a-şi face cunoscute propriile creaţii literare. Nucleul clubului de lectură este unul omogen, bine format.

La cele trei întâlniri organizate până acum s-au discutat teme din literatura română iar la cererea celor prezenţi s-a organizat o expoziţie de carte in memoriam „Adrian Păunescu”, urmată de o vizionare Power Point care a prezentat opera şi fragmente din viaţa celui ce a fost Adrian Păunescu. Pe coloana sonoră a prezentării noastre au răsuat cântecele cenaclului „Flacăra”, cântece care au trezit în sufletele participanţilor amintiri şi toţi cei prezenţi au răspuns deasemenea fredonând cântecele atât de cunoscute şi dragi nouă.

Următoarele întâlniri se vor desfăşura lunar, urmând ca proxima întâlnire să aibă loc în luna ianuarie.

Până atunci noi vă urăm tuturor:

„Crăciun Fericit şi un An Nou Fericit! Să fiţi mai buni, mai îngăduitori cu cei din jurul vostru, să fiţi                                          sănătoşi şi mereu să aduceţi lumină în sufletele celor care vă înconjoară!”

Lasă un comentariu