„STOP violenţei TV” – Exemple de bună practică


Biblioteca Judeteană „Gh. Asachi”, Iaşi a fost parte a proiectului „Stop violenţei TV”, organizat în săptămâna 22-28 noiembrie 2010, declarată „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”. În cadrul acestei săptămâni au fost organizate o multitudine de evenimente, dar care să nu implice televizorul în niciun fel. Statisticile au demonstrat faptul că uitatul la televizor ocupă un loc din ce în ce mai important în activităţile recreative ale copiilor.

Astfel, în ziua de 25 noiembrie 2010, la Filiala „V. Alecsandri” a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”, găzduiţi de colegele noastre Maria Chirnoaga, Mariana Andronescu, a avut loc concursul „Cutiuţa cu poveşti”, la care au participat 2 clase, a II-a şi a III-a C, de la Şcoala „Titu Maiorescu”, coordonaţi de doamnele învatatoare Eugenia Apetroi şi Elena Pătraşcu.

După ce au fost împărţiţi în două echipe, a Buburuzelor şi a Albinuţelor, elevii celor două clase au tras la sorţi, din Cutiuţa magică, câte un titlu de poveste. Apoi, cu maximă atenţie, au ascultat fragmente din poveştile respective, de pe plăcile de vinil din fondul bibliotecii, şi au răspuns la întrebările adresate de colega noastră, Roxana Cozmiuc. Dintre poveştile „participante” amintim doar câteva: Punguţa cu doi bani, Ursul păcălit de vulpe, Prâslea cel Voinic şi merele de aur ş.a. Lupta a fost acerbă, dar, la final, ambele echipe au fost câştigătoare! Toţi elevii au primit premii, constând în cărţi donate de Bibliotecă…

Imagini din timpul manifestării şi mai multe informaţii găsiţi aici

Am apărut şi în presă … 🙂 : aici şi aici

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s